A red-brick detached house in Rathfarnham has been opened up on all sides to let in natural light and the spectacular views of the Dublin Mountains. A single-storey extension was added to the rear to provide an open-plan living space, and the main entrance was moved from the front corner to a more commanding central position, connecting with the stairwell and the golf course views beyond. The stairwell itself was entirely refurbished, and opened up into the living space to create a dramatic vertical void. The remainder of the house was redecorated, while the back garden was landscaped to provide an outdoor living space.

 

 

 

 

 

The true beauty of this project is that it highlights what architects can do to typical Dublin homes, even when their owners think they are beyond saving.

– Linda Daly, The Sunday Times